Ervaringen

"Als net gestarte zzp'er vind ik dat ik er zakelijk en professioneel uit moet zien. En het zou natuurlijk heel mooi zijn als dat met de kleding uit mijn eigen kledingkast zou kunnen. Dat was mijn vraag aan Wyke. Op een zonnige woensdagochtend zijn we in m'n kledingkast gedoken. Ik heb me suf gepast en had in drie uur tijd zo'n 30 nieuwe combinaties! En nu heb ik echt niet de wereld aan kleren; volgens Wyke heb ik een 'normale' hoeveelheid kleding. Eigenlijk waren we nog lang niet klaar want er hingen nog meer broeken en rokjes om gepast te worden… Ik had de smaak te pakken dus ik ben zelf verder aan de slag gegaan. Na een week besefte ik dat Wyke me iets heel moois had geleerd. Mijn beeld van zakelijk en professioneel was dat het saaier en anders was dan dat ik tot nu toe droeg. Ze heeft me laten inzien dat ik door mezelf te zijn en mijn eigen kleurrijke kleding te dragen, juist heel professioneel en stevig ben. En daar werd ik heel blij van… Dus al met al had ik een superochtend en geniet nog elke dag van de adviezen van Wyke."

Kastkijken voor Gerdien, 43 jaar

********************

"Ik heb altijd een hekel gehad aan winkelen, de bemoeizuchtige verkoopsters die je van alles aanpraten wat je uiteindelijk dus niet staat, overvolle winkels en stapels kleding waar ik me geen raad mee weet. Alleen het schoenen kopen, dat gaat me gelukkig wel goed af. Met 10 kg minder op de weegschaal was het hoog tijd voor een nieuwe garderobe. Wyke heeft me hier fantastisch mee geholpen. Verassende outfits uit mijn eigen kledingkast en een prachtige collectie nieuwe aanwinsten. Ook hebben de sessies me veel meer zelfvertrouwen gegeven. Het resultaat, het regent complimenten, mijn vriendinnen zijn verschrikkelijk jaloers op mijn “personal shopper” en het leukste is dat ik zelf ook weer af en toe zin krijg om te gaan shoppen!"

Kastkijken en Kleedster koopt voor Iris, 31 jaar

********************

"Kledingstijl? Ik had geen kledingstijl en had moeite met het combineren van kleding. Ik kocht regelmatig losse kledingstukken, zoals jurkjes, die vervolgens ongedragen in de kast hingen. Vanaf het eerste contact met Wyke had ik een goed gevoel: persoonlijk en betrokken. Het doen van de intake een week voordat Wyke kwam, zette me al aan het denken over waar ik nu naar op zoek was. Een week later was Wyke bij ons thuis. Wel spannend hoor, maar ze gaf me gelijk een prettig gevoel, ik voelde me direct om m'n gemak. Wyke heeft me gedurende 3 uur van alles laten passen en combineren. Ook kreeg ik allerlei tips en die middag ging ik gelijk in een rokje naar mijn werk terwijl ik dat nooit deed. De volgende ochtend was ik echter al weer van alles vergeten, hoe zat het ook alweer? Gelukkig kreeg ik een uitgebreid verslag met tips (ook shoptips) en foto's van alle combinaties die ik gepast heb. Ik kijk nu al heel anders naar mijn kast en snap steeds meer wat bij mij past, nog wel wat voorzichtig maar wel vaak in een rok of jurkje naar het werk. Ik vind het jammer dat ik het nooit eerder heb gedaan, maar ben erg blij dat Wyke langsgeweest is."

Kastkijken voor Jeannette, 41 jaar

********************

"Verschrikkelijk vind ik het om te winkelen. Altijd al gehad. Ik heb vaak gezegd: "ik zou willen dat er iemand voor me ging shoppen". Nu ben ik 32 en heb twee kinderen. Ik kreeg het gevoel dat mijn kleding niet meer klopte bij mijn levensfase. Maar ik wist ook niet wat voor stijl nu wel bij me paste en wat ik leuk vond. Per toeval kwam ik bij Wyke terecht. Ik ben naar haar toe gereden met een aantal kledingstukken uit mijn kast die ik leuk vind en een aantal 'miskopen'. Na een heerlijk ontvangst met een kop koffie en een leuk gesprek met Wyke zijn we aan de slag gegaan en hebben we alles bekeken. Ik kreeg kledingadviezen, -mogelijkheden waar ik zelf nooit aan had gedacht. Direct kreeg ik een bredere blik op combinaties maken. Na dit gesprek was het helder wat ik wilde en Wyke was er van overtuigd dat ik zou slagen die dag met winkelen. Ik moest het nog zien...maar ze heeft gelijk gekregen. Ik heb heerlijk staan passen in een kleedhokje en kreeg allerlei kledingcombinaties aangereikt. Ook kledingstukken waarvan mijn eerste reactie was: "Oei...", maar die ik uiteindelijk toch heb gekocht. Wyke kan echt verder kijken dan 'gewoon een kledingstuk' en zag wat bij me past. Na een gezellige lunch met z'n tweeën hebben we de kleren geëvalueerd en na de lunch zijn we terug gegaan naar de winkel en heb ik de kleren gekocht.
Heel blij met mijn 'nieuwe imago' en een heerlijke dag achter de rug, ging ik voldaan naar huis. Even tijd voor mezelf. En daar was dit de perfecte dag voor!"

Kleedster koopt voor en met Ellen, 32 jaar

********************

"Met Wyke in mijn eigen kast kijken was gezellig, ontspannen en erg nuttig. Kleren die al jaren ongebruikt waren draag ik weer en mijn hele blik op het gebruik van kleuren in je outfits en mijn eigen lichaam is veranderd. Dat mijn (mannelijke) collega die nog nooit iets over mijn kleren had gezegd, de dag erna complimenten gaf, is hier een goed bewijs van! Ik ben heel blij dat ik nu met meer vertrouwen durf je combineren en probeer elke dag niet voor die veilige, maar voor een inspirerende outfit te gaan. Bedankt!"

Kastkijken voor Rianne, 25 jaar

********************

"Op een maandag kwam Wyke bij ons langs. Ik was heel benieuwd hoe het zou zijn. Het was super! Wyke is heel rustig, duidelijk en zeker vakbekwaam. Ik heb er heel veel nieuwe setjes bij, terwijl we niet zijn gaan shoppen. Dit ga ik wel keer doen met Wyke, want ik ben iemand die bijvoorbeeld een leuke top ziet en hem koopt. Later denk ik dan ”Ja, waar moet ik dat bij dragen?" en dan blijft het liggen. Zo zonde. Mijn man is met Wyke gaan winkelen en heeft flink wat nieuwe kledingstukken gekocht en zo goed met alles te combineren. Wyke gaf veel tips tijdens onze meeting, ook bijvoorbeeld om ter aanvulling een zwart enkellaarsje te kopen. Dit heb ik gedaan en nu is mijn kledingkast compleet."

Kastkijken en Kleedster koopt voor Wietse en Laura, 30 en 27 jaar

********************

"Kleedster heeft voor Festival Lokale Schoonheid de duurzame modeshow georganiseerd. Het is fijn met haar samenwerken, in korte tijd had ze zich een goed beeld gevormd van wat de festivalorganisatie voor ogen had. En daarna is ze efficiënt aan de slag gegaan, rekening houdend met de wensen van de organisatie en gelukkig ook met lekker veel eigen initiatief. Dat resulteerde in een show die gevarieerd was en die een interessant beeld gaf van draagbare duurzame mode op dit moment. We hopen zeker dat Wyke dit voor onze andere festivals weer wil coördineren."

Organisatie item Mode voor Laura van festival Lokale Schoonheid, organisator

********************

"Het was een leuk kadootje dat ik mezelf kado gegeven had, een ochtend Kastkijken met Wyke. Ik had de intakelijst al ingevuld en vol verwachting deed ik de deur open. Na een kopje thee gingen we naar mijn domeintje. Routineus gingen haar handen door de kleding. Ik had veel verschillende stijlen in de kast liggen, zakelijk casual en grappiger kledingstukken. Al snel had Wyke door wat het best bij me paste en welke kledingstukken en kleuren niet flatterend waren. Ze maakte een grote stapel met kleding die ik weinig droeg en die heb ik gepast. Wyke maakte allemaal foto's wat ik best spannend vond, maar achteraf heel erg handig, want ik heb die ochtend zoveel tips gehad dat ik ze niet allemaal heb onthouden. Ik was echt op zoek naar nieuwe combinaties en die heb ik gekregen! Kleding die ik tijden niet gedragen had waren toch nog heel erg leuk met de juiste laarzen (enkellaarsjes die ik onder een pak droeg, heb ik nu vaker aan), kleuren en veel spannender combinaties gemaakt. Precies wat ik wilde. Ik heb nog een gedeelte van mijn garderobe niet gedaan, dus Wyke, je bent nogmaals welkom! Bedankt voor alle tips. Ik straal er nog steeds van en kan haar echt aanbevelen als kado voor jezelf! Ik kan me ook voorstellen dat ze erg fijn is om tips te geven bij het winkelen, want het viel me op dat ze erg goed kan zien hoe dingen jou ophalen en het best van jezelf laat zien. En ze is ook nog geduldig en legt je in de watten, gewoon een lief mens! Ik kan het iedereen aanbevelen, geweldig."

Kastkijken voor Meta, 39 jaar

********************

"Ik had van een vriendin een kadobon gekregen om samen met haar een stijluurtje te volgen bij Wyke. Dit uurtje werden ruim 2,5 uur en het was heel gezellig! Onder het genot van een prosecco en lekkere zoete hapjes moesten we eerst schrijven wat we van elkaar vonden. Van elkaars kledingstijl maar ook de goede en mooie eigenschappen van de ander. Leuk om te weten hoe een ander naar jou kijkt. We hadden vooral “foute” kleding meegenomen, maar bij nader inzien was die kleding nog niet eens zo fout. Een riempje erom, de rok wat hoger en een wat lage heupbroek..... allemaal tips om de sterke punten naar voren te laten komen en de mindere wat af te zwakken. Wyke had ook allerlei paskleding en liet zien hoe leuk een paar rode lakschoenen kunnen zijn. Juist even een grappig accent in je kleding! Het was een leuke middag waarin mijn vriendin en ik ook emotioneel gezien, dichter naar elkaar zijn gegroeid. We waren heel open en de adviezen van Wyke waren heel eerlijk. Leuk om kado te geven maar ook heel leuk om kado te krijgen."

Stijluurtje voor Marieke, 39 jaar

********************

"Een geweldig moederdagcadeau kreeg ik van mijn kinderen. Een middagje kastkijken! Door vakanties en andere beslommeringen kwam het er even niet van. Maar de afspraak met Wyke was zo gemaakt. Op naar mijn 'inloopkast', die behoorlijk vol hing. Wyke ging voortvarend aan de slag. Ze haalde zo de kleding eruit die ik niet meer of weinig aandeed. Ze maakte leuke combinaties van kleding die ik al had. Zelfs een miskoop, bleek met een andere laars een leuk item om weer eens aan te doen. Met een paar tips had ik het idee dat ik weer veel 'nieuwe outfits' in mijn kast had hangen. Ik ben klaar voor deze winter.... Wyke bedankt voor de goede adviezen, ook na de sessie!"

Kastkijken voor Elise, 40 jaar

********************

"Kastkijken met Wyke is een onvergetelijk uitje in eigen huis en het begint al met de voorpret! Toen ik Wykes artikel las in de krant, wist ik al gelijk dat ik in goede, betrouwbare handen zou vallen. Dat gevoel werd bevestigd toen ik de toegestuurde vragenlijsten ter voorbereiding op de sessie Kastkijken ging invullen. De vragen dwingen je om na te denken over bijvoorbeeld hoe je zou willen overkomen. De geplande afspraak met Wyke was voor mij een stok achter de deur om alvast mijn kast eens goed te reorganiseren. Er ontstonden diverse stapels: stapel kringloop, stapel twijfelgevallen, stapel favorieten, stapel leuke kleren, maar hoe combineer ik ze? Tevens wist ik vaak niet welke schoenen of laarzen ik bij bepaalde kledingstukken kon dragen. Zo had ik een vragenlijstje die ik wilde voorleggen. De sessie was echt een feest. Wyke toverde allemaal creaties uit mijn kast die ik nooit had gezien. Ik wilde stoer, sexy en chique en kreeg het! Het leuke is dat Wyke  een talent heeft om je figuur op zijn voordeligst te laten uitkomen. Kortom een boost voor je zelfvertrouwen! Al met al een bijzonder inspirerende onvergetelijke ervaring en zeker voor herhaling vatbaar."

Kastkijken voor Fleur, 40 jaar

********************

"Mijn kennismaking met Wyke begon met een sms van mijn man “Je krijgt hulp bij het uitmesten van je kast, vanavond meer informatie”. s' Avonds hoorde ik dat ik ‘hulp’ zou krijgen van Wyke. Moet dat? Was mijn eerste reactie. Ja ik weet het, niet erg aardig, want het was een verrassing die mijn man spontaan had bedacht. Okay, af en toe moet je uit je ‘comfortzone’ komen, dus heb ik de afspraak met Wyke laten staan. En daar heb ik geen moment spijt van gehad. Na een eerste kennismaking en een bakkie thee gingen we aan de slag. Best gek om iemand door je kast te laten neuzen, maar het gaat heel erg vanzelf. Wyke zoekt wat dingen bij elkaar, vraagt af en toe welke combi’s je zelf maakt en draagt andere combinaties aan. Heel verrassend. Goede en nuttige tips zoals bijvoorbeeld ‘net een knoopje extra dicht bij dat jasje en je taille lijkt nog smaller’. Maar ook, als je het echt niet meer draagt, doe het weg. Ook als je het nog maar 1 keer gedragen hebt. Wyke is een erg enthousiaste ‘kleedster’ met een goed gevoel voor styling die bij je past. Zonder je een bepaalde richting op te sturen waar je je niet lekker bij zal voelen. Ik heb erg genoten en gelachen tijdens de sessie ‘kast kijken’. En mijn man, die wil zelf ook een sessie kast kijken :). Dank je wel Wyke voor de nuttige tips en de gezelligheid."

Kastkijken voor Marleen, 42 jaar

******************** 

"Ik heb voor een vriendin als cadeau bij Wyke een bon voor kastkijken gekocht. Als werkende moeder van 3 kids kwam zij nauwelijks aan zichzelf toe of gunde zichzelf die tijd niet. Wyke heeft er echt een cadeautje van gemaakt van begin tot eind. Mijn vriendin ontving allereerst een originele uitnodiging voor het kastkijken wat al de nieuwsgierigheid prikkelde, vooraf een lijst met vragen zodat Wyke een beeld krijgt van kast en eigenaresse en dan de dag zelf nog. Ik mocht er bij zijn als toeschouwer en zag een professionele dame aan het werk die op de werkplek (lees slaapkamer/kledingkast) respectvol aan de slag ging en ondanks de intimiteit het gevoel van "thuis" gaf.
Resultaat was een opgeruimde kast en eigenaresse, vuilniszakken vol met kleding voor de kringloop en weer animo om de stad in te gaan voor nieuwe items. Last but not least krijg je achteraf ook nog per mail een persoonlijk verslag en foto's met daarin alle genoemde tips en mogelijke combi's van die dag. Kortom echte aanrader of voor jezelf of als cadeau. Wyke, bedankt!"

Kastkijken voor Mirjam, 44 jaar

********************

"Ik heb enorm genoten van de middag vintage shoppen samen! Deze dag had ik mezelf cadeau gegeven omdat ik het afgelopen jaar zoveel mogelijk geprobeerd heb bewust te shoppen. En het was een waar cadeautje! Met name dat Wyke meekeek en met aandacht kleding verzamelde voor mij (naast dat ik zelf kleding uitzocht), vond ik heel fijn. Wyke doet dat op een ontzettend fijne, prettige en ontspannen manier. Met echt verstand van zaken en ze hield mijn wensen continu op haar netvlies. Ze daagde me uit om andere kleding aan te doen dan ik normaal zou doen (leren rokje bijvoorbeeld) maar niet zonder te luisteren en te observeren of ik me er fijn bij voelde! Mijn wens voor nieuwe zomerkleding en om met een stijl naar huis te gaan die voor mij stoer & vrouwelijk is, is helemaal geslaagd! Ik liep aan het einde van de middag met twee grote tassen naar huis waar ik bijna alles al diverse malen van gedragen heb! Ik vond dit middagje shoppen met Wyke een echt cadeautje, waar ik vast nog lang plezier van zal hebben!"

Kleedster koopt voor en met Letty, 33 jaar

********************

“De eerste keer samenwerken met Wyke gaat niet de laatste keer zijn. Zij is een heel plezierige styliste om mee te werken. De restyling van een bekend Nederlands politica is zonder meer zeer geslaagd te noemen. Communicatie, voorbereiding en uitvoering zijn tot in de puntjes verzorgd door Wyke! Ze heeft veel oog voor detail en is ook in staat om 'out of the box' te denken en te handelen. Ik kan haar ten zeerste aanbevelen!” 

Styling fotoshoot voor Marc, fotograaf

********************

"Dit jaar kreeg ik van onze kinderen een zeer origineel moederdagkado: online kledingadvies van Wyke. Het is dan een uitdaging stil te staan bij alles wat er in de kledingkast hangt en dit eens kritisch te bekijken. Sommige kledingstukken blijf je dragen, andere verdwijnen in een verre hoek. Met het advies van Wyke ga ik lang niet gedragen kledingstukken op een andere manier combineren, wat heel verrassend is. En de volgende winkeldag samen met mijn "shopvriendin", ga ik zeker anders beleven na dit waardevolle advies."

Stijlkwartiertje voor Iet, 60 jaar

********************

"Wat ik heel prettig vond tijdens onze sessie Kastkijken, is dat je me geen stijl opdrong, je respecteerde mijn kleding zeg maar. En dat is heel belangrijk, want zo voel je je op je gemak en kun je lekker ontspannen met elkaar de kledingkast bekijken. Binnen no time had je overzichtelijk gemaakt voor jezelf wat voor kleding en schoenen ik heb (en had, want door jouw advies heb ik nu toch eens een aantal miskopen eindelijk uit m'n kast gehaald). Je nam het heft in handen en als een echte kleedster vertelde je me wat ik het beste aan kon doen en vervolgens liet je me zien hoe ik mijn kleding met elkaar kon combineren. Erg leuk, ik wist van sommige kleren niet eens meer dat ik ze had en hoe leuk ze eigenlijk staan. Zoals een apart, zwart jurkje die ik maar een keer had aangehad. Maar met een mooi, net vest erover en een, voor mijn doen, hippe legging en bruine laarzen, was ik klaar om uit (eten) te gaan!" 

Kastkijken voor Sjoukje, 30 jaar

********************

"De sessie Kastkijken was voor mij meer dan ik had verwacht. Ik was in de veronderstelling dat ik de helft van mijn garderobe kon weggooien, maar Wyke wist me te overtuigen dat ik goede kleding had door hele mooie combinaties te maken. Mede door haar adviezen, hoe ik mijn kleding kan gebruiken om zo voordelig voor de dag te komen met mijn figuur, heb ik de stap kunnen nemen om te gaan durven combineren en durven dragen wat ik in mijn kast heb hangen. Erg hilarisch was het moment toen Wyke me wees op een kledingstuk waarvan ik altijd dacht dat het een lange blouse was, maar wat een heuse jurk bleek te zijn! Dat schiep weer mogelijkheden. Een paar uur kastkijken vond ik een bijzondere ervaring. Ik heb Wyke ervaren als een prettige persoon om mee te werken. Ze stelde me op m'n gemak en keek verder dan het oppervlakkige. Zeer professioneel."

Kastkijken voor Asha, 42 jaar

********************

"Dank je wel voor je uitgebreide online advies! Wat volledig! Ik kreeg meteen inspiratie en ben dus mijn kast ingedoken. Lage laarsjes, hoog jurkje en fleurige sjaal; het stond direct heel leuk! Ik heb nu alleen maar nog meer zin gekregen in de shop-date met mijn vriendin!"

Stijlkwartiertje voor Hanneke, 26 jaar

********************

"Eigentijds en geinteresseerd is ze, Wyke de kleedster, die mij van stijladvies voorziet terwijl we diverse winkels in de binnenstad van Utrecht binnenlopen. Wat ik zoal draag, wat mijn favoriete kledingstukken zijn, wat ik in het dagelijks leven doe, dat zijn allemaal vragen die de revue passeren. In mijn kledingkast thuis hangen veel makkelijke, wijde en ook donkere broeken en colbertjes, waar ik dol op ben. Die draag ik veel en graag. We gaan op zoek naar een basis-uitrusting. Ik ga toch niet op survival, hoop ik. Nee, zo leer ik, met een basis outfit in neutrale kleuren is er een fundament gelegd onder m’n kledinglijn. De eerste outfit die ze me aanreikt, is een legging van spijkerstof en een wit lang shirt (de billen bedekkend) met lange mouw. Als de maat ok is, komt er eenzelfde legging in donkerblauwe spijkerstof en een zwart lang T-shirt met lange mouw. Ziezo, dat past en het staat ook nog heel leuk en vlot. Ik hoor dat ik m’n sterke punten moet accentueren en m’n zwakke punten beter kan camoufleren. Het devies is m´n lange benen en lengte van 1.80 m uit te buiten. Met m´n zestig jaar kan ik juist door die lange benen heel goed een mooie legging hebben. Mijn brede heupen en volle boezem juist camoufleren met iets langere getailleerde jasjes en vesten, gerende tops. Ik ben onder de indruk dat ze even later precies dat modieuze colbertje voor me uit het rek vist dat van achter aansluit op m'n billen en van voren juist langer valt. Het effect is verbazingwekkend. De klapper die dag moet nog komen. Het zijn halfhoge bruinleren laarsjes met houten hak waarbij eenzelfde kleur leren achterflap over de hak valt. Beauties om zo op weg te lopen. Ik voel me lekker. Van nu af aan breng ik Wyke´s advies om geen bloesjes met ruches of drukke versieringen op boezem meer te dragen, geen te korte rechte jasjes meer te kopen, maar voortaan alleen te gaan voor mooie casual kleding die door z´n lijn, snit, soort, stof en dessin beter bij m´n figuur past. Wat ben ik blij dat ik deze kleedster heb gevonden!"

Kleedster koopt voor Nea, 60 jaar

********************

"Ik vond je online advies heel goed: praktische tips, leuk geschreven, heel persoonlijk. Ook bijvoorbeeld dat je aangaf dat tijdens mijn werk grote borsten niet altijd prettig zijn, dat is helemaal correct. Het is vreselijk als het te opzichtig is en de klant zit overduidelijk te gluren omdat hij er niet omheen kan. De ideeën voor kleur, welke uitstraling de verschillende kleuren hebben, erg leuk! De foto's ter illustratie zijn hartstikke leuk. Het intake formulier is heel praktisch, en zet je zelf ook aan het denken."

Stijlkwartierje voor Annemieke, 36 jaar

********************