Over Kleedster

Wyke Bovendeur is geboren op 19 oktober 1978 in Den Haag. Wilde eigenlijk dokter zonder bloed worden maar maakte na omzwervingen in detailhandel, farmacie en design van hobby haar werk en is daarom dagelijks bezig met stijl. Ze woont met man, zoon en hond in Utrecht.

Winkelen: doe ik het liefst online of op dinsdagochtend in een willekeurige stad
Ontdekking: stijl-walhalla Denemarken
Merken: grootgebruiker Scandinavische kledij 
Stijlvol: Sophie Hilbrand en Hanna Verboom
Man in mode: Alain Clark, Sebastiaan Labrie, Matthijs van Nieuwekerk
Hoge hakken: kan niet met en niet zonder
Verslaafd: aan leren jasjes, laarzen en jeans
Vintage: ik mag mezelf vintage noemen, ouder dan 25 jaar :) 
Miskopen: gaan door naar een vriendin die het wel staat of komen op Marktplaats terecht
Strijdtenue: toch weer dat leren jasje op een jurk met stoere stappers
In de metamorfose: als ik later groot ben wil ik een kleine brunette met ronde billen zijn
Beste advies: "Schouders recht!"
Trots: op open uitstraling
Noodzakelijke luxe: lingerie van een bekend Amerikaans merk
Kostbaarste bezit: zoon en trouwjurk

Breiende oma: een trui gebreid door oma klinkt niet sexy, maar was het zeker wel 15 jaar geleden in Friesland. Een trui gehaakt met grote gaten en off white van kleur. Ze noemden mij toentertijd "Dat famke (meisje) met die doorkijktrui en overknee sokken".
Knipoog: ook s'ochtends vroeg op het schoolplein van mijn zoon wil ik net even anders (hij is nu op een leeftijd dat hij er nog geen erg in heeft), die gekke muts, panterlegging of toch die drollenvanger, ergens moet mijn knipoog zichtbaar zijn.
Muziek: de radio of computer staat fulltime aan bij ons, muziek geeft kleur aan mijn leven en kan heel bepalend zijn voor mijn stemming en dus voor wat ik aantrek.
One of the boys: skateboarden en liefst zo wijd mogelijke zwarte broeken met een Nirvana shirt; ik kan niet ontkennen dat een aantal van mijn uiterlijke tienerjaren worden gekenmerkt door een gebrek aan vrouwelijkheid.
Ik hou van Hollandsch nuchter: maar ik ben minder gecharmeerd van de Nederlandse kledingstijl, die bovengemiddeld gewoon en grijs is. Het mag wel iets minder veilig.